Gamtos iškutenti padai

  • Paskelbė : Liana Liubienė
  • Paskelbta: 2020-09-24
  • Kategorija: Renginiai

Europos judumo savaitės pirmąją dieną – saulėtą ir šiltą -  8b klasės mokiniai kartu su auklėtoja Kristina Ežerskiene priėmė „Judumo iššūkį“ ir basomis bei pėsčiomis žygiavo prie Germanto ežero. Aštuntokai į žygį eina kiekvienais metais, bet, priėmę „Judumo iššūkį“, pirmą kartą išsiavė iš sportinių batelių ir keliavo basomis, pėdomis liesdami akmenukus, pievų žolę, piliakalnio medinius laiptus, smėlį, ežero vandenį... Keliauti buvo ypač linksma, ne kiekvienas jautė gamtos kutenimą.  
Į žygį taip pat keliavo gimnazijoje dirbantys vienuoliai saleziečiai: italai Rino ir Piercarlo, argentinietis Aleksis bei Oliveris iš Filipinų. Saleziečiai kalbėjo mokiniams,  kad popiežius Pranciškus rugsėjo mėnesį kviečia melstis už kūriniją, už planetos tausojimą: „Mūsų bendrieji namai yra tartum sesuo, su kuria dalijamės savo egzistencija, ir lyg graži, mus apkabinanti motina“. Tad žygio dvasia atitiko ir judumo, ir planetos išsaugojimo idėją.
 Nuėję prie ežero, visi bendražygiai pirmiausia  surengė pėdų fotosesiją: vaikai komandose pasklido paežerėje ir, vaikštinėdami basomis, kūrė fotografijas. Vėliau – judumo žaidimai, kurie šį kartą atkeliavo iš Italijos, Argentinos ir Filipinų, todėl mūsų lietuviukų nė karto neišbandyti, neišžaisti. Buvo džiugu stebėti, kad mokiniai greitai užmiršo turį mobiliuosius telefonus ir smagiai įsijungė į žaidimų sūkurį.
 Visi, tarptautinio žygio komandos nariai (žemaičiai, italai, filipinietis ir argentinietis), gamtos iškutentais padais grįžo namo pavargę, bet pakylėti - buvo laimingi, nes šią dieną pasirinko ne ekskursiją autobusu, o žygį pėsčiomis. Vadinasi, žygio dalyviai buvo pagalvoję apie savo planetos tausojimą ir, anot Popiežiaus Pranciškaus, „nespaudė jos kaip aplesino“, o pagerbė tarsi dovaną, prie kurios prisilietė judančiais basų kojų pirštų galiukais.

 Ir dar – 8b klasės mokinė Emilija Sabaliauskaitė sukūrė žygį pristatantį filmuką, kurį išsiuntė į Valstybės pažinimo centro paskelbtą „Judumo iššūkio“ konkursą. Dėkojame Emilijai ir linkime sėkmės konkurse!

Nepamirškite padėkoti autoriui