Su malda ir viltimi 33-asis rugsėjis 

  • Paskelbta: 2022-09-02
  • Kategorija: Renginiai

   Pagaliau po kaitrios vasaros išaušus gaiva alsuojančiam, saulės spinduliais pasipuošusiam rugsėjo pirmosios rytui šiemet vėl beveik visa Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos bendruomenė rinkosi Arenoje. Mokslo ir žinių dienos šventė prasidėjo šv. Mišiomis, kurias aukojo kunigai Vilius Viktoravičius, Egidijus Kumža, kunigai saleziečiai Vincentas ir Aleksis. ,,Ką pasirinktumėte – žinias ar išmintį?“ – į bendruomenę kreipėsi kunigas Vilius. Jis visus paragino rinktis išmintį: matyti kiekvieno mokomojo dalyko prasmę, daugiau pasitikėti patirtimi. Prasminga šv. Mišių dalis – dvyliktokų atnašos Dievui. Jie, susikaupę ir rimti,  atnešė žvakę, šviesos simbolį, pieštuką, mokslo ženklą, gėles, grožio šaltinį, Šventąjį Raštą, gyvenimo išminties knygą...
   Šventę kūrė kalbėję joje dalyviai. Direktorius Robertas Ežerskis, paskelbęs naujus mokslo metus, įvardijo, kad šiemet gimnazijoje mokysis 634 mokiniai. Priminė, kad mokslas yra svarbus visiems. ,,Daug gyvenime pasiekti galima tik sunkiai ir atkakliai dirbant“, - akcentavo vadovas. Salezietis Piercarlo, pateikęs pavyzdį iš Jono Bosko gyvenimo, teigė, kad tik linksmiems vaikams greitai praeina mokslo metai, todėl kiekvienam linkėjo daug teigiamų emocijų. Kunigo Egidijaus nuomone, mokantis visą gyvenimą būti žmogumi, padeda Dievo žodis, todėl būtina pasinaudoti Jo išmintimi. Mero pavaduotojas Mantas Serva pasidžiaugė, kad susirinkome sveiki, linkėjo susirgti tik noru gyventi, atkaklumu, meile vienas kitam, o Tarybos narė Janina Bucevičė – patirti daug džiaugsmo, nepamiršti dėkingumo tėveliams ir mokytojams, draugams. Kiekvieną mylėti ragino gimnazijos mokinių prezidentė Grita Urbonaitė. Šventę kūrė ir mokinių atliekamos dainos bei šokiai.
   Lieka tikėti, kad su malda prasidėję nauji mokslo metai visai bendruomenei bus palankūs, kupini meilės, tikėjimo, noro klausti, klausytis ir girdėti.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos