Turiningos penktokų vertybių dienos

  • Paskelbta: 2023-10-02
  • Kategorija: Sielovada

   Rugsėjo 28–29 dienomis penktokai, lydimi savo klasių vadovių Jūratės Valatkienės ir Reginos Kumžienės, dalyvavo kapeliono Piercarlo Manzo organizuotoje Vertybių dienų išvykoje Ubiškės daugiafunkciniame centre.

   Atvykę autobusu į Dūseikių kaimą 54 mokiniai, glostomi saulės spindulių ir lydimi gervių pulkų, pradėjo kelių kilometrų žygį. Prie Ubiškės daugiafunkcinio centro, kaip ir dera, dalyvius pasitiko jo šeimininkė direktorė Rita Buivydienė, kuri svetingai aprodė gyvenamąsias patalpas, valgyklą, sporto salę, dušo kambarius. Įsikūrus mokinius liūdnai nustebino žinia, kad telefonai bus surinkti ir jais naudotis bus galima tik tam tikru laiku, kurį paskelbs kapelionas. Pirmiausia vaikai aktyviai žaidė su kamuoliu lauko aikštelėje. Papietavę keliavo visi į aktų salę, kur kapelionas kartu su kunigu Massimo Bianco kūrybingai organizavo susipažinimo žaidimus. Po vakarienės sulaukta svečių iš Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos ir Ubiškės. Gimnazijos pavaduotoja Daiva Mizgerienė, dailės ir technologijų mokytoja Marija Krajinskienė, buvusi gimnazijos anglų kalbos mokytoja Laima Viktoravičienė ir centro direktorė Rita Buivydienė noriai prisijungė prie veiklų: nuoširdžiai dalijosi asmeniniais gyvenimo faktais, įvairia patirtimi, atsakinėjo į penktokų klausimus bei kartu diskutavo apie tokias vertybes, kaip atsakomybė, draugystė, pasitikėjimas, atjauta, gerumas, pagalba, išklausymas, tikėjimas ir pan. Labiausiai mokiniams ir mokytojams patiko vėlyva išvyka prie Ubiškės tvenkinio, kur, šviečiant mėnuliui, grupelė penktokų žaidė lauko  tinklinį, o kiti, įsikūrę prie vandens, gėrėjosi paslaptingu rudens vakaru. Pirmos Vertybių dienos pabaigą vainikavo triukšminga mokinių diskoteka, po kurios sekė vakaro malda ir ramybės laikas.

   Antroji Vertybių diena prasidėjo pačių mokinių organizuota lauko aikštelėje mankšta ir rytine malda. Po pusryčių kapelionas Piercarlo Manzo mokiniams aktų salėje organizavo veiklą „Tu, būk mano klasės draugas“. Jos metu penktokai susikūrė sielovados veiklų kaupimo aplankalus, į kuriuos susidėjo visus savo darbelius. Po pietų prasidėjo pasiruošimas šv. Mišioms. Kapelionas  aktų salėje visus mokė giedoti giesmes. Šią veiklą keitė komandiniai žaidimai lauko aikštelėje. Po to  klasės vadovės su auklėtiniais aptarė įsimintiniausias ir labiausiai patikusias veiklas, pasivaišino arbata ir sumuštiniais.

   Kiek daug džiaugsmo šūksnių nuskambėjo, kai auklėtojos vaikams grąžino telefonus, kad šie pasiskambintų tėveliams ir juos pakviestų į šv. Mišias! Susitvarkę kambarius, padėkoję ir atsisveikinę su direktore,  dalyviai patraukė į Ubiškės Šv. Angelų Sargų bažnyčią, kurioje, skambant kapeliono gitaros garsams ir gimnazijos bendruomenės dalyvių atliekamoms giesmėms, šv. Mišias aukojo salezietis kunigas Massimo Bianco. Po jų vieni kitiems išsakė padėkos žodžius,  atsisveikino ir išvyko namo.

   Visi penktokai ir jų auklėtojos nuoširdžiai dėkoja gimnazijos kapelioniui Piercarlo Manzo ir kunigui Massimo Bianco už puikiai suplanuotą Vertybių dienų išvyką ir turiningas veiklas Ubiškės daugiafunkciniame centre.

                                                                       

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos