Autorinio šokio konkursas

  • Paskelbta: 2021-12-22
  • Kategorija: Konkursai

   Gruodžio 17 dieną Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijoje vyko pradinių klasių mokinių autorinio šokio konkursas „Kalėdinė dovana 2021“, kurį organizavo šokio mokytoja Jūratė Valatkienė. Jame iš kiekvienos klasės galėjo dalyvauti nuo 1 iki 5 dalyvių vienoje šokio kompozicijoje. Pačių mokinių pagal pasirinktą muziką sukurtas šokis privalėjo atspindėti kalėdinių švenčių nuotaiką. 
   Renginį vedė šeštokė Urtė Saročkaitė, už muziką buvo atsakingas ir puikiai susitvarkė su šia užduotimi IIa klasės mokinys Matas Dargužis. Technologijų ir dailės mokytoja Marija Krajinskienė ne tik sukūrė renginio dekoracijas, bet ir vykdė kartu su septintoke Beatriče Šalkauskaite fotografo, filmuotojo pareigas. Dalyvių autorinius šokius vertino šeštokės Aistė Arlauskytė, Elinga Augustinaitė ir Justė Perskaudaitė.
   Konkurse dalyvavo 10 pradinių klasių mokinių ir  parodė penkias autorinio šokio kompozicijas. Izabelė Uznytė ir Gerda Janauskaitė (3b kl.) sukūrė šokio kompoziciją „Mergaitės pūgoje“ ir laimėjo nuotaikingiausios šokio kompozicijos nominaciją. Linksmiausio šokio  nominaciją  iškovojo Mykolas Ubartas (2b kl.) už autorinį darbą „Sniego vaikis“. Gražiausio autorinio šokio nominacija už savo kūrybos darbą „Angeliukai“ buvo paskirta Klaudijai Šileikaitei ir Liepai Mažrimaitei (3b kl.).  Akmėja Bugytė, Eglė Žylytė, Andrėja Paulauskaitė (3a kl.) savo energingu šokiu „Trys kalėdinės žvaigždutės“ paskatino šokti kartu visus konkurso dalyvius ir svečius. Mergaitės laimėjo originaliausios šokio kompozicijos nominaciją. Artistiškiausia  šokio nominacija buvo pripažinta už autorinį šokį „Sninga iš meilės“, kurį pademonstravo Airida Ložytė ir Justė Kundrotaitė (3a kl.). Konkurso pabaigoje komisijos narės kartu su šokio mokytoja įteikė autorinio šokio dalyviams padėkos raštus ir  saldžias dovanėles.
   Visą renginį tvyrojo šventinė nuotaika, o jo pabaigoje girdėjosi dalyvių šūksniai, kad konkursą reikia pakartoti pavasarį, per šv. Velykas.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos