Autorinio šokio konkursas

  • Paskelbta: 2022-12-23
  • Kategorija: Renginiai

   Gruodžio 20 dieną aktų salėje antrą kartą įvyko Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos 1–4 kl. mokinių autorinio šokio konkursas „Kalėdinė dovana 2022“, kuriame dalyvavo 35 dalyviai ir dvigubai daugiau žiūrovų bei sirgalių.

   Konkursą pradėjo gimnazijos jaunučių   ir merginų  šokio studijos „Laikas“ šokėjai, kurie atliko dviejų stilių šokius: šiuolaikinę kompoziciją „Nemalonus pokalbis“  ir tautinį šokį „Bėk, bėk, bitela“. Renginyje dalyvaujančius mokinius ir jų tėvelius padrąsino pavaduotoja Jūratė Normantienė, kuri teigė, kad konkurso dalyviai yra labai kūrybingi ir drąsūs, nes tuoj scenoje pademonstruos autorines šokio kompozicijas. Konkurso dalyviai pagal pačių pasirinktą muziką parodė 15 sukurtų šokio kompozicijų, kurių kiekviena truko apie  minutę, ir jas išreiškė ne tik šokio judesiais, bet ir stilingais, šventiniais rūbais, plaukų šukuosenomis.

   Konkursą nuotaikingai vedė 8a kl. mokinės Emilija Jonutytė ir Karolina Pukšmytė, o muzika rūpinosi visų laikų jauniausias gimnazijos didžėjus 3b kl. mokinys Mykolas Ubartas, kuriam talkino IIIa kl. gimnazistas Matas Dargužis. Mokinių autorinių darbų komisijos ir žiūrovų balsus kruopščiai skaičiavo septintokės Elinga Augustinaitė, Urtė Saročkaitė, Marta Mitkevičiūtė. Mokiniai už atliktas šokio kompozicijas laimėjo nominacijas, jiems buvo įteikti padėkos raštai bei saldžios dovanėlės.

   Padėkos žodį tarė gimnazijos kapelionas Piercarlo Manzo ir konkurso organizatorė, šokio mokytoja Jūratė Valatkienė, kuri dėkodama akcentavo, kad dalyvių autoriniai šokiai, sukurti savitai, suteikė galimybę giliau pažinti jų  turtingą, paslaptingą šokio ir muzikos pasaulį, bei pakvietė ruoštis kitų metų autoriniam rajoniniam šokio konkursui.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos