Etnovakaronės gimnazijoje

  • Paskelbta: 2022-12-01
  • Kategorija: Renginiai

   Etnovakaronės pradžioje gimnazijos direktorius Robertas Ežerskis susimąstė ir  paklausė, tai kiek jau vakaronių buvo suorganizuota Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos salėje? 
   Jeigu reikėtų suskaičiuoti kiek įvyko etnovakaronių Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijoje, būtų sunku pasakyti, bet jos  organizuojamos ne mažiau kaip 15 metų ir tapo gimnazijos tradiciniais renginiais.
   Šiemet, lapkričio 23 – 24 dienomis, etnovakaronių organizatorė Jūratė Valatkienė kartu su menų, technologijų ir kūno kultūros mokytojų metodine grupe tradiciškai vėl sukvietė 5-8 ir I-IV gimnazijos klasių komandas kartu su klasių vadovais į etnovakarones „Po tautų pastoge“. 
   Į Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos vakarones susirinko apie 280 dalyvių. Buvo pakviesti 5 – 8 kl. mokiniai iš Telšių „Atžalyno progimnazijos, kurių komandą paruošė mokytojos: Dinara Dacienė, Jadvyga Martinkienė ir Aušra Gumuliauskienė.
   Į I-IV gimnazijos klasių etnovakaronę atvyko mokinių komanda iš Telšių Žemaitės gimnazijos, kurią paruošė mokytoja Rūta Jonkienė.
Etnovakaronių pavadinimas „Po tautų pastoge“ pats už save kalba, kad bus pristatoma kitų tautų tradicijos, etnokultūrinis paveldas.
   Vakaronės pradžioje nuskambėjus lietuviškai sutartinei renginio vedėjai Dominyka Bubilaitė (II g, kl.) ir Kristijonas Račys (II g. kl.), kalbėdami žemaitiškai, kūrybingai  ir energingai pakvietė mokinių komandas pristatyti žemaitiškus tradicinius šokius: „Blezdingelė“, „Kai užauga dobilai“, „Linksmasis šokis“, „Gyvateris“, „Sulamo valsas“, „Kiaulė grikiuos“ ir t.t., žaidimus: „Užmesk ant ragų“, „Bėgėms su poduška“, žemaitišką viktoriną ir klasių paruoštus tradicinius žemaičių, ukrainiečių, italų valgius. 
   Labiausiai sužavėjo italų salieziečių Piercarlo Manzo ir kunigo Massimo padainuota tradicinė jų tautos  daina bei, argentiniečių tautybės  kunigo Alex Garro  komandos: Evos Normantaitės (III g. kl.) ir Mato Dargužio (III g. kl.),  atliktas argentinietiškas tango. 
   Visų širdis palietė ir mokinių išmoktos bei jautriai padainuotos tradicinės ukrainiečių dainos, kurias paruošė mokytoja Aušra Šlajienė.
   Dailės ir technologijų mokytojos Marijos Krajinskienės su mokiniais paruoštos salės dekoracijos: bičių koriai, didelės ir mažos bitės tiksliai atspindėjo vakaronės idėjos liniją, kurią puikiai išpildė Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos merginų tautinio šokio studija „Laikas“ atlikdomos šokį „Bėk, bėk bitela“.
   Gimnazijos direktorius Robertas Ežerskis kartu su pavaduotoja Jūratė Normantiene šiltai padėkojo renginio organizatorei Jūratei Valatkienei  ir talkintojams, klasių vadovams: Jurgitai Daukšaitei, Živilei Gureckienei, Irenai Kunšteinienei, Sonatai Krasauskienei, Ligitai Kaziukonei, Linai Garbaliauskaitei, Lianai Liubienei, Danutei Kungienei, Daivai Matuzienei, Gaivai Gustienei, Sauliui Damanskiui, Kristinai Ežerskienei, Gražinai Narmontienei, Linai Mickevičienei, Reginai Kumžienei, Daivai Jurgaitytei ir pagrindiniams vakaronių dalyviams – mokiniams už kūrybišką pasiruošimą vakaronėms, nuoširdžią bendrystę ir puikią padovanotą nuotaiką, o svečiams  įteikė padėkos raštus.
   Džiugu, kad jaukiai, šeimyniškai pasibuvome kartu net du šaltus, tamsius, rudens vakarus ir pasidžiaugėme, kad  mokyklų bendruomenės moka tarpusavyje bendrauti ir kultūringai linksmintis.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos