Šimtadienio šventė

  • Paskelbta: 2023-02-15
  • Kategorija: Renginiai

   Jei vienuoliktokas jaučia nuobodulį, kankina nemiga, liūdesys ar dar koks labiau negatyvus jausmas, pasiūlykite jam įsitraukti į šimtadienio šventės pasiruošimo maratoną. Tai visiška išgyvenamų jausmų bomba, savo kūrybinio potencialo atradimas ir nuostabus komandinio darbo jausmas, po kurio atrandi daug puikių draugų, kurių ilgą laiką nepastebėjai, arba pats buvai nematomas.

   Vasario 10 d. Telšių Vincento Borisevičiaus gimnaziją sudrebino skambi Šimtadienio šventė, kurioje dalyvavo ne tik dvyliktokai, bet ir gausus būrys mokytojų, mokinių ir svečių, mokyklą aplankė buvę mokiniai. Šiais metais pasiruošimas šimtadieniui prasidėjo pasiūlyta tema anglišku pavadinimu- MYSTERY, kuri pristatyta 2 min vaizdo įraše, vaizduojančiame mįslingą detektyvą, narpliojantį mistišką bylą.

   Rytinė šventės dalis turėjo ypatingą akcentą – foto sieną, kuri vaizdavo XX a. pradžią: raštuoti tapetai papuošti įmantriais nuotraukų rėmeliais, šalia stovėjo „pagyvenęs“ medinis staliukas ir prabangus žalio aksomo krėslas, o atsisėdusius džiugino klasikinė muzika sklindanti iš patefono.

   Atvykusius dvyliktokus, kurie buvo pasidabinę ,,taip, kad jų niekas neatpažintų“, gausiais plojimais ir garsia muzika pasitiko visa mokyklos bendruomenė. Gimnazijoje jų laukė specialiai paruošti kabinetai su užduotimis ir išbandymais. Abiturientams teko išlaikyti 3 valandų bandomąjį egzaminą.

   Vakare atvykusius į gimnaziją dvyliktokus ir svečius pasitiko mimai. Vakarinė šventės dalis prasidėjo 19 val. detektyvų traukiniui atvykus į 33 – ąjį peroną Žvaigždžių gatvėje (tai 33 – oji abiturientų laida). Linksma vedėjų porelė pasveikino susirinkusius dvyliktokus ir netikėtai pareiškė:

   - ,, Jūs galvojote, kad į šią puotą esate pakviesti kaip garbės svečiai? Nieko panašaus. Jūs, Gerbiamieji, esate rimtai įtarinėjami. Ir mes padarysime viską, ko tik reikės, kad būtų išaiškinta byla ,,de grande MYSTERY“.

   Šventės metu tariamos grupuotės ,,dvyliktokai“ nariai buvo kviečiami atlikti įvairiausius išbandymus, kiekvienam įteikta statulėlė kaip įrodymas, jog dalyvavo SUPER slaptame tyrime. Specialią užduotį turėjo atlikti ir dvyliktokų auklėtojos.

   Vienuoliktokai buvo paruošę net 12 muzikinių pasirodymų teigdami, kad susirinkusiems reikia ,,atsipalaiduoti, kad būtų subalansuotas vis kylantis streso lygis. O visi žino, kad stresuojančių žmonių tirti negalima“. Šventėje sveiko gyvenimo būdo mokė Hiperbolės ,,Daktarai“, linksmino Radži su savo nuostabiąja Agne, vakarėlį užkūrė per MTV kanalą dažnai matomas Pitbull‘is, visus iki ašarų juoktis privertė netikėtai ,,atplasnojęs“ DJ Jovitas. Vakarėlyje netrūko ir gyvo garso muzikos. Jau antrus metus muzikuojanti grupė OnTheSpot atliko Nirvanos dainą ,,Breed“ ir Kings of Leon ,,Sex on Fire“.

   Įpusėjus tariamam tyrimui, vedėjai sulaukė netikėto ,,Skype“ skambučio, kuriame detektyvai bandė pateikti surinktus įrodymus. Kaip jiems sekėsi - sunku apibūdinti, netrūko gero humoro...

   Vienas iš netikėčiausių pasirodymų – vaikinų grupės BAVARIJA daina ,,Angelai“, o po jos sekė merginų pasirodymas su Shakiros ,,Loca“.

   Šis gimnazijos vienuoliktasis skyrius (taip buvo pasivadinę vienuoliktokai Šimtadienio šventėje) išsiskiria tuo, kad yra labai muzikalūs ir gebantys šokti. Daug dėmesio buvo skirta pasirodymų choreografijoms, dar daugiau, paruošti keli šokio pasirodymai. Skambant La Pantera Mambo muzikai, detektyvas ir rožinė pantera šokio judesiais ir triukais sprendė iškilusį konfliktą.

   Surinkę visus įmanomus įkalčius, šventės vedėjai nusprendė apsilankyti bare ,,Šimtukas“, kuriame skambėjo Monikos Liu ,,Vaikinai trumpais šortais“. Galiausiai atėjo laikas skelbti nuosprendį ir įteikti pusatestačius.

   Šventė tęsėsi.  Gausių ovacijų sulaukė vienuoliktokų tėvelių bei auklėtojų pasirodymas su Ryčiu Cicinu ir Rokada šokėjomis, kuriems tariamai sumokėjo turtingas dėdė iš Argentinos.

   Baigiamąjį žodį vėl tarė vedėjai :

   - ,,Visa informacija ir surinkti duomenys bus saugomi, pasikeitus aplinkybėms bylą galėsime atnaujinti. Tikimės, jog šie įvykiai nesutrukdys Jums ateityje, kiekvienas esate savo likimo kalvis. Leiskite priminti: Geros mintys, geri žodžiai, geri darbai.“

   Šimtadienio šventę vienuoliktokai užbaigė net 9 minučių savo finaliniu šokio pasirodymu. Praėjus keletui dienų emocijos vis dar neatslūgsta, tačiau visi vienbalsiai sutaria, kad valandos praleistos repetuojant ir kuriant juos subūrė, suartino ir tikrai įkvėpė naujiems sceniniams darbams.

   Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos IIIb klasės mokinė Evika Normantaitė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos