Ö kaip vokiškai?

  • Paskelbta: 2023-10-21
  • Kategorija: Renginiai

   Mūsų gimnazijos dešimtokai ir vienuoliktokai, vadovaujami vokiečių kalbos mokytojos Vilijos Juknevičienės ir Karjeros specialistė Eglės Karpavičienės, spalio 19 d. dalyvavo Vokiečių kalbos dienai „Ö kaip vokiškai?“, skirtame renginyje „Deutsch auf dem Markt“ / „Vokiečių kalba rinkoje“, vykusiame  įmonėje „Žemaitijos pienas“.

   Renginyje dalyvavo „Žemaitijos pienas“ specialistai, Telšių „Vokiečių kalbos ir kultūros bičiulių“ asociacijos bei Žemaitijos verslo centro atstovai, trijų Telšių  gimnazijų mokiniai  ir Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Vokiečių kalbos ir komunikacijos studentai su vokiečių kalbos dėstytoja Gintare Malinauskiene.

   Mokiniai išklausė net penkis pranešimus vokiečių kalba apie šios kalbos svarbą šiuolaikiniame pasaulyje, versle, apie studijų galimybes VDU, „Žemaitijos pieno“  veiklą Vokietijos rinkoje (pranešimą skaitė mūsų gimnazijos absolventas  Vytautas Narkus). Jaunimas taip pat organizavo ir patys dalyvavo žaidime KAS PO GAUBTU? TAIP IR NE (apie įmonės produkciją) bei Kahoot žaidime apie Vokietiją.

   Mūsų gimnazistai Gerda ir Irmantas parodė itin geras žinias apie Vokietiją.

   Vokiečių kalbos dienai skirtas renginys „Ö kaip vokiškai?“ buvo įdomus ir sėkmingas.

    Labai ačiū Vokiečių kalbos ir kultūros bičiulių asociacijai, Goethe's institutui Vilniuje ir  įmonei „Žemaitijos pienas“ už iniciatyvą, Vokiečių kalbos dienų organizavimą ir malonias dovanas mokiniams. 

   Vokiečių kalbos dienos:

   https://www.goethe.de/prj/vok/lt/index.html

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos