Didacta 2024: švietimo ateitis!

   Labai džiaugiuosi, jog aš, kaip matematikos mokytoja ir kaip STEAM centro darbuotoja, vasario 19-23 dienomis lankiausi Vokietijoje, Didacta 2024 parodoje. Stažuotę organizavo Nacionalinė Švietimo Agentūra, įgyvendindama projektą „Skaitmeninė švietimo transformacija" (EdTech). Iš Lietuvos vyko 14 NŠA darbuotojų, dėstytojų ir mokytojų. Stažuotės tikslas – susipažinti su EdTech (švietimo technologijų) kuriamomis inovacijomis, verslo siūlomais sprendimais švietimo sektoriui, metodinėmis priemonėmis, sužinoti, kaip jos gali padėti efektyviau mokyti(s).   

  Viena didžiausių pasaulyje švietimo mugė „Didacta 2024“  vyko penkias dienas Vokietijos mieste Kelne. Mugė pritraukė iš 60 pasaulio šalių daugiau kaip 63 000 lankytojų, kurie domėjosi inovatyviais švietimo sprendimais. Mugės tema „Bildung mit Zukunft – Jetzt gestalten!“ (liet. „Švietimas su ateitimi – kurkime dabar!“) nurodė aktualiausias švietimo problemas ir ateities iššūkius. Renginio metu vyko gausybė seminarų, paskaitų, diskusijų ir dirbtuvių, kurių metu politikos, verslo, mokslo ir visuomenės ekspertai dalijosi savo įžvalgomis ir patirtimi.

   Svarbiausios „Didacta 2024“ temos – skaitmenizacija, kompetencijų ugdymas, įtrauktis ir tvarumas - aktualios ir Lietuvoje. Mugės dalyviai turėjo galimybę susipažinti su naujausiomis tech­no­logijomis, skirtomis švietimui, tokiomis kaip dirbtinis intelektas, virtualioji realybė, robotai,  STEAM laboratorijų įranga. Didelę parodos dalį užėmė moderni įranga  profesiniam ugdymui, tai buvo įvairios sistemos traukinių eismui, lėktuvų skrydžiams valdyti bei kitos, padedančios pasirengti ateities darbo rinkai. Šalia aukštų technologijų buvo pristatomos programos ir edukacijos, atgręžiančios žmogų į gamtą. Demonstruojama, kaip atsiranda maisto produktai - net kaip užauga bulvės, gyvuliai ir augalai. Taip pat parodoje buvo gausu spaudos leidinių ir priemonių, skirtų skirtingo amžiaus mokinius įtraukiant į mokymosi procesą.

  Džiaugiuosi, kad mugėje galėjau ne tik apžiūrėti ekspozicijas, bet ir pabendrauti su kolegomis iš Lietuvos, diskutuoti apie aktualiausias problemas. Tokia tarptautinė paroda yra nepaprastai vertingas ir įkvepiantis renginys,  suteikiantis impulsą tobulėti, padedantis plėsti akiratį ir atrasti naujų idėjų. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos