Kuriame ateitį, saugodami tautos praeitį!

  • Paskelbta: 2024-04-23
  • Kategorija: Renginiai

   Jau daugiau kaip dešimt metų šokio mokytoja Jūratė Valatkienė Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijoje organizuoja tradicines etnopopietes ne tik šios mokyklos, bet ir kitų rajono mokyklų pradinukams. Šią tradiciją padeda puoselėti gimnazijos direktorius Robertas Ežerskis su pradinių klasių mokytojomis Birute Narmontiene, Ingrida Batavičiene, Lina Narvydiene, Aiste Mileikiene, Onute Staigiene, Kristina  Būtiene, Rasa Kasparavičiene, Brigita Baciene.

   Balandžio 17-18 d. Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijoje įvyko Telšių rajono mokyklų 1-4 klasių mokinių etnopopietės  „Kelkime žemę“, kuriose dalyvavo mokinių komandos ne tik iš mūsų gimnazijos, bet ir iš Telšių „Atžalyno“ progimnazijos (mokytojos Dinara Dacienė, Aušra Gumuliauskienė, Nijolė Šiurkuvienė), „Kranto“ progimnazijos (mokytojos Eglė Šilinienė, Vilma Šimkienė), Buožėnų mokyklos – daugiafunkcinio centro (mokytojos Rasa Urbonienė, Ilona Stančikienė), Nevarėnų pagrindinės mokyklos (mokytojos Inga Budginienė, Rasa Prušinskienė, Raimonda Valančienė, Alma Šepikienė). Iš viso susirinko 255 dalyviai.

   Šiais metais pasirinktas etnopopietės pavadinimas „Kelkime žemę“ buvo susietas su gamta, kuri budina žemę iš žiemos miego. Kas geriau už parskridusius paukštelius gali tai padaryti? Renginio pradžioje juos puikiai imitavo 2a kl. mokiniai  Daniela Baldauskytė, Milita  Gailytė, Kamilė Kalendaitė, Vestina Spudytė, Amelija Šilingaitė ir 2b kl. Vytaras Bladžius. Kūrybiškai, išradingai, neieškodami žodžių kišenėje, renginių vedėjai Ia  kl. mokiniai Eva Kulevičiutė ir Aidas Gomuliauskas kvietė vaikų komandas pristatyti ir visus pamokyti tradicinių šokių ir ratelių: „Malūnėlis“, ,,Čia yr, čia nier“, ,,Kiaulė grikiuos“, „Suktinis“, „Upytėle teka“, išmokyti žaidimų ir pavaišinti dalyvius atsineštais lietuvių tradiciniais patiekalais. Šiemet populiariausias žaidimų aksesuaras buvo šluota, kuri „šlavė“ net keliuose žaidimuose. Renginiuose skambėjo ir dainos, mokiniams jas paruošti padėjo muzikos mokytoja Aušra Šlajienė ir pradinių klasių mokytoja Kristina Būtienė. Labiausiai visus sužavėjo 1a kl. mokinės Viltės Akrutaitės (mokytoja Birutė Narmontienė) pasakojimas apie varnos ir šarkos kovą. Viktorinoje Lietuvos regionų tarmes, prilyginusios paukščių kalbai – giesmėms,  pristatė mokinės Marta Mitkevičiūtė (8b kl.) ir Eva Kulevičiutė (Ia kl.).

   Nuoširdžiausiais žodžiais visiems dalyviams padėkojo, įteikdamos padėkos raštus, gimnazijos direktoriaus pavaduotojos Lina Mickevičienė ir Diana Simanauskienė.

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos