Etninės kultūros pamoka muziejuje

  • Paskelbta: 2021-10-03
  • Kategorija: Renginiai

   Rugsėjo 28 dieną 8b klasės mokinių grupei etninės kultūros pamoka, kurią organizavo mokytoja Jūratė Valatkienė, vyko ne tradicinėje aplinkoje, o Žemaitijos kaimo muziejuje.
   Telšių rajono savivaldybės Kultūros centro folkloro ansamblio „Spigėns“ vadovė Diana Bomblauskienė, etnokultūros žinovė ir propaguotoja, išsamiai mokiniams papasakojo apie XIXa. valstiečių gyvenimą, buitį, supažindino su turtingo ūkininko, turėjusio apie 100 ha žemės, septyniais sodybos pastatais ir mažažemio valstiečio trobele, kurioje tebuvo du kambarėliai, bei tvartu. Šioje pamokoje vaikai įgijo naujų žinių: išsiaiškino žodžių ,,garnitorius, ubladė, likterna, alkierius" reikšmes, gali pasakyti, kokia yra nacionalinė gėlė, ir žino, kad senovėje ją buvo galima rasti kiekviename, ypač netekėjusios mergelės, darželyje. Labiausiai aštuntokus džiugino žemaitukų veislės arkliai, kurie noriai rupšnojo žolę iš jų rankų. 
   Dėkojame mokytojai Marijai Krajinskienei, lydėjusiai mokinius į muziejų, ir Žemaitijos kaimo muziejaus gidei Dianai Bomblauskienei už edukacinį renginį.

 

 

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos