Dvasininkai – literatūros mokytojai

  • Paskelbta: 2021-03-18
  • Kategorija: Renginiai

  Dvasininkai – literatūros pamokų ciklo „Biblija ir jos tradicija“ mokytojai 

   Šiemet II gimnazijos klasių mokiniai literatūros pamokose susipažįsta su Europos tautų kultūra, kuri paremta tautosaka, antika ir krikščionybe. Nagrinėjant literatūros pamokų ciklą „Biblija ir jos tradicija“ nuotolinis mokymasis atvėrė naujas galimybes - gimnazistai susitiko su dvasininkais, kurie tapo jų mokytojais ir vedė literatūros pamokas.

   Į pamokas pakviestas gimnazijos kapelionas kun. Egidijus Kumža komentavo pirmąjį pasakojimą apie kūrimą iš ST Pradžios knygos, vaizdžiai aiškino, kiek trunka Dievo Kūrėjo para ir kas atsakingas už mūsų pasaulį. Kanauninkas Andriejus Sabaliauskas dalinosi įžvalgomis apie Kainą ir Abelį bei Babelio bokštą, priminė Bairono mintį, kad dažnai žmonės užmiršta būti laimingi – nori būti galingi. Kanauninkas Andriejus akcentavo, kad nelaimingi yra tie žmones, kurie nesugeba vertinti to, ką turi patys, ir nesugeba gerbti to, ką turi kiti. Kuo tikėjimas skiriasi nuo fanatizmo, koks žmogus yra fanatikas, kokios Abraomo pamokos Biblijos skaitytojams – apie tai pamokose kalbėjo kanauninkas Vilius Viktoravičius. Brolis salezietis Piercarlo Manzo parengė pamokas apie išgiedotą Bibliją – Psalmių knygą. O kun. Valdemar Širvinski, komentuodamas NT skaitinius apie meilę, atvėrė gimnazistams krikščioniškosios meilės prasmes ir kvietė savo gyvenime rinktis „Programą MAX“. Brolis salezietis kun. Ryan Oliver Bautista vedė paskutines ciklo pamokas, kurių metu komentuodamas Šventojo Rašto skaitinį apie sūnų palaidūną demonstravo ir aiškino Rembranto van Reino paveikslo detales.

   Dėkojame dvasininkams už dovanotą laiką, už įdomias, vertingas ir netgi linksmas pamokas, už įkvėpimą gyventi džiugia  širdimi.  Po tokių prasmingų  pamokų   gimnazistai  geriau   suvokė žmogaus,  pasaulio  ir  būties paslaptis  B. Brazdžionio, K. Bradūno, DŽ G. Bairono ir J. Biliūno ir kitų autorių tekstuose.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos