Jaudinanti pradžia

  • Paskelbė : Liana Liubienė
  • Paskelbta: 2021-09-01
  • Kategorija: Renginiai

PALAIMINK, DIEVE, MŪS MOKYKLĄ...

   ,,Kai gandrai jau išskridę ir draikosi voratinkliai, kai gelsta lapai ir krinta kaštonai, kai dienos trumpėja ir ateina obuolių metas, ne vieno mūsų širdis nusmelkia nerimas, sumišęs su džiaugsmu“,- tokiais žodžiais  Mokslo ir žinių šventę Arenoje pradėjo Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos devintokai, kuriuos ruošė mokytoja Kristina Ežerskienė. Joje dalyvavo ir bendruomenę sveikino garbūs svečiai: Seimo narys Valentinas Bukauskas, miesto meras Kęstutis Gusarovas, Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Lina Leinartienė.
   Renginys prasidėjo šv. Mišiomis, kurias aukojo JE vyskupas Algirdas Jurevičius kartu su prelatu Juozu Šiuriu, generalvikaru Viliumi Viktoravičiumi, vikaru Egidijumi Kumža, kunigais saleziečiais. 32-osios abiturientų laidos susikaupę mokiniai atnešė žinių ir tikėjimo atnašas: Šventąjį Raštą, žvakę, pieštuką, gėlių puokštę, duoną. Išties tai kiekvieną jaudinančios akimirkos... JE Vyskupas, apibūdindamas gimnazijos bendruomenę, pasidžiaugė, kad joje rūpinasi vieni kitais, mokosi žmogiškumo, teisingo gyvenimo ir tikėjimo. ,,Kai Dievas prisiliečia prie žmogaus, vyksta stebuklai“,- pabrėžė jis ir pristatė atvykusius iš Argentinos, Italijos, Vietnamo brolius saleziečius, kurie ir toliau dirbs gimnazijoje. Būtent jie, tikėjimo broliai, kiekvienam ir padės išmokti gerumo.
   Po šv. Mišių gimnazijos direktorius Robertas Ežerskis paskelbė naujų mokslo metų pradžią, pristatė pokyčius: įrengtos dvi hibridinės klasės, atitinkančios aukščiausius reikalavimus, mokiniams palinkėjo daugiau laiko skirti mokslui, likviduoti žinių spragas, likusias po mokymosi nuotoliniu būdu, o mokytojams – puikių mokinių rezultatų įvairiuose konkursuose ir olimpiadose.
   Norisi pasidžiaugti jaudinančia naujų mokslo metų pradžia, pakartoti šventėje skambėjusio gimnazijos himno žodžius: ,,Palaimink, Dieve, mūs mokyklą šviesią“ - ir tikėti visų sėkme.
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos