Šiltas bendrystės įvykis

  • Paskelbė : Liana Liubienė
  • Paskelbta: 2022-09-29
  • Kategorija: Sielovada

   Pavasarį Kaune vykusiame Nacionalinės katalikiškųjų mokyklų asociacijos susitikime mūsų Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijai buvo pasiūlyta organizuoti Ugdymo, mokslo ir padėkos dieną Šiluvoje. Mes drąsiai priėmėme šį iššūkį ir iš anksto pradėjome ruoštis šiai piligriminei-pažintinei kelionei. Didžiulį organizacinį bei kūrybinį darbą atliko Telšių švietimo centro direktorius, geografijos mokytojas Simonas Baliutavičius, jam talkino gimnazijos pavaduotoja ugdymui Jūratė Normantienė. Kapelionas Piercarlo Manzo, salezietis, subūrė šauniausią savanorių komandą, į  kurią aktyviai įsitraukė gimnazijos prezidentė Grita Urbonaitė, gimnazistai  Ernestas Tamošauskas, Gediminas Balnis, Gintarė Šiuškaitė, Karolis Antanavičius, Mažvydė Šimkevičiūtė.
   Dar gegužę prasidėjęs pasiruošimas pamažu tapo puikia piligrimine kelione, kurią rugsėjo 15 dieną vainikavo šv. Mišios Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo bazilikos aikštėje. Suplanuotose piligriminės kelionės veiklose dalyvavo daugiau kaip tūkstantis įvairaus amžiaus mokinių iš dvidešimties Lietuvos mokyklų.
   Savanoriai puikiai susitvarkė su visomis užduotimis. Ypač daug gražių atsiliepimų ir padėkų sulaukė iš pačių mažiausių piligrimų - priešmokyklinukų, kuriuos jie pakvietė dalyvauti lobių paieškoje ,,Kur dingo Mergelė Marija?" Vaikai turėjo atlikti užduotis stotelėse, kad gautų Mergelės paveikslo detales, iš kurių galėtų sudėlioti visą mozaiką. Vėliau mažieji piligrimai buvo pakviesti apsilankyti Švč. Mergelės Marijos apsireiškimo vietoje, koplyčioje, ir pamatyti tikrąjį Jos paveikslą.
   Diena Šiluvoje buvo išskirtinė ir mūsų dvyliktokams  bei jų auklėtojoms Daivai Jurgaitytei ir Reginai Kumžienei. Šį kartą jiems teko ne tik dalyvauti šv. Mišiose, bet ir būti orientacinio žygio ,,Šiluvos istorija", kurio keturis maršrutus parengė geografijos mokytojas Simonas, stotelių vadovais. Gimnazistai paruošė pasakojimus, žaidimus, giesmes, kad piligriminė pradinukų kelionė būtų įsimintina, aktyvi bei juos suburianti.
Vyresniųjų klasių mokiniams buvo pasiūlytas savarankiškas žygis nuo  Kryžiaus kelio pradžios iki Apsireiškimo koplyčios. Kad ši kelionė būtų jauki, visus suburianti, kupina apmąstymų, eidami savanoriai išbandė pačių sugalvotą atvirų pašnekesių metodą ,,Nuoširdžių pokalbių valandėlė". Vyresnėlių piligriminė kelionė baigėsi Bazilikos aikštėje. Čia visus pasitiko jaunimo giesmės ,,Kristus Jėzus - mano viltis“ bendraautorius Julius Vaicenavičius, kuris nuoširdžiai su visais bendravo apie pasidalinimo svarbą, juk ,,Kiek duodi - tiek tavęs ir lieka” (Just. Marcinkevičius).
   Mūsų gimnazijos mokytojai bei kiti bendruomenės nariai taip pat dalyvavo šv. Mišiose, kartu buvo bendrystėje, maldoje, palaikė vieni kitus šią svarbią dieną. 
   Aplankę Šiluvos šventovę visi jaučiame vidinę ramybę ir pasididžiavimą, kad esame švietimo bendruomenės dalis. Lieka viltis, kad ir kitais metais tęsime savo ilgametes ir prasmingas tradicijas. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos