Mes, nors ir maži, jau kuriame bendruomenę

  • Paskelbta: 2021-11-04
  • Kategorija: Sielovada

   Spalio 25-27-ąją mūsų gimnazijos pradinių klasių mokiniams organizuotos Vertybių dienos, kurių tikslas - sutvirtinti bendruomenes.
   1a ir 1b klasių mokiniai su mokytojoms Aiste ir Ona išsamiau susipažino su draugystės vertybe, kaip surasti draugą ir kaip būti gerais draugais, kad klasė taptų vieninga ir draugiška, visus vienodai priimanti. Kiekvienas mokinukas skirtingai nuspalvino širdelę, kurią padovanojo pasirinktam klasės draugui. Nė vienas vaikas negailėjo švelnių žodžių ir šiltų apkabinimų. Vėliau visi kartu žiūrėjo trumpus filmukus apie gyvūnėlius ir iš jų elgesio pasimokė, kad draugiškas yra tas, kuris dalijasi tuo, ką turi, ir rūpinasi vienas kitu. Telšių Katedros parapijos namuose mokiniai linksmai leido laiką žaisdami komandinius žaidimus ir piešdami savo draugų portretus. Visas savo veiklas vaikai baigė malda dėkodami Dievui, jį šlovindami giesmėmis, vaidinimu apie Samuelio pašaukimą.  

   2a ir 2b klasių mokiniai su savo mokytojoms Kristina ir Rasa taip pat bandė sukurti tvirtą šeimos bendruomenę... ir jiems labai pavyko. Jų šūkis buvo: ,,Esu mylimas!" Klasės mokiniai pasidalijo į įvairias ,,šeimynėles", kuriose kiekvienas turėjo savo vaidmenį, pareigas ir kartu pastatė spalvingą, tvirtą namuką. ,,Šeimynėlės" taip pat susitarė dėl tinkamo žodyno: gerais, švelniais žodžiais tarsi plytas klijuodami sutvirtino namuką, o negražius, piktus žodžius į šiukšlių dėžę išmetė.  Prasmingi filmukai apie tėtį ir apie labai tingų ir savanaudišką sūnelį padėjo vaikams suprasti, kiek daug tėvai  kasdien atlieka darbų dėl savo šeimos, ypač dėl vaikų. Net žaidimas ,,Saugok vaikus" skatino išmokti, kad dėl savo šeimos dažnai reikia  pasiaukoti. Dieną be pamokų antrokai kartu su tėveliais pabaigė Telšių Katedroje, prie Šventosios Šeimos paveikslo, Žodžio ir Padėkos liturgija. Vaikai kartu giedojo ir, kaip ir visą spalio mėnesį, sukalbėjo rožinio dalį,  prašydami, kad Švč. Mergelė Marija globotų jų šeimas, o tėvams padovanojo tušinukus, kuriuose įrašyti Šv. Jono Bosko žodžiai: ,,Kiekvieno vaiko laimė – žinoti, kad esi mylimas "; ,,Šventoji Šeima, globok mus!"

   Trečiokai pradėjo sutvirtinti mokyklos bendruomenę, susipažindami su tais, kurie jai atstovauja.  Pradinukai paklausinėjo pavaduotojos Jūratės ir gimnazijos mokinių prezidentūros narių apie mokyklos dabartį ir jos veiklą. Piešė, spalvino  savo svajonių mokyklas ir jas pristatė. Mokytojos Ingrida ir Birutė labai džiaugėsi savo auklėtinių įsitraukimu ir kūrybiškumu. Dieną be pamokų organizavo bendrus žaidimus, kurių metu buvo visi draugiški ir nuoširdžiai bendravo tarpusavyje. Per muzikos pamoką visi puikiai išmoko mokyklos himną, o kun. Alexis pateikė puikių  patarimų, kaip kurti tvirtą klasės/mokyklos bendruomenę. Veiklą mokiniai baigė Katedroje, kurioje jie giedojo, meldėsi ir dovanojo vienas kitam savo piešinius, kaip šviesios dienos prisiminimą. Šias Vertybių dienas pradinukams koordinavo broliai saleziečiai  padedant 1-3 klasių mokytojoms.  O vaikai,  kurie tomis dienomis dalyvavo įvairiose veiklose ir mokėsi dėkingumo, pareigingumo, atjautos, meilės, bendradarbiavimo, pasitikėjimo ir kitų vertybių, sutvirtino klasės, šeimos ir mokyklos bendruomenę. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos