Dek, liepsnele, nepailski, iki Betliejaus šviesos!

  • Paskelbta: 2020-12-29
  • Kategorija: Sielovada

   Lapkričio 30 d. mūsų mokykloje prasidėjo Adventas - bažnyčios naujieji metai. Šiemet mokiniai su auklėtojais ir tėvais nebesusibūrė pinti adventinio vainiko -  amžinos gyvybės simbolio. Nepaisant to,  ant pradinių klasių mokytojo stalo stovėjo pirmųjų žvakių uždegimo  laukiantys vainikai. Visi jie buvo gražūs: viename - adventinės violetinės spalvos žvakės, kitame -  baltos tarsi žiemos sniegas, dar kitame - plonos, kylančios į Dangų. Žvakės – tai  ženklas, nušviečiantis kelią į Betliejų. Gimnazijos pavaduotoja ugdymui  Diana Simanauskienė ir kapelionas Pjeras aplankė pradinukus ir kartu su mokiniais giedodami bei melsdamiesi įžiebė pirmąją žvakę. 
  Tądien 1b klasės mokiniai visiems paruošė siurprizą. Jie išmoko linksmą giesmelę ir ją sugiedojo mokyklos mokytojų vainiko įžiebimo renginyje. Giesmės žodžiais: „Dek, liepsnok, maža liepsnele, neški šviesą mūsų šaliai ...“, pirmokėliai linkėjo visiems šviesos ir gėrio.  
   „Geri žodžiai šildo, traukia, geri žodžiai gydo“, - tokiais žodžiais  kun. Rino laimino vainiką. 
   Uždegant antrąją žvakę, mokyklą Betliejaus link lydėjo 2b klasės mokiniai. Jie aiškino, kad antroji žvakė ieško namų, todėl reikia keliauti iki bet – lehem ( duonos namai). Paskui buvo giedama giesmė „Jėzau, randam tave savo šeimos namuose“.
   Dėkojame pirmokams ir antrokams, padėjusiems keliauti Betliejaus link. Tegul visada širdyje dega Jėzaus šviesa, kol „mes su Tavim keliaujam kartu iki Betliejaus šviesos“.  

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos