Prasminga rūšiavimo akcija

   Trečius metus 3b klasės mokiniai rūšiuoja ir taupo gėrimų pakuotes, pažymėtas užstato sistemos ženklu. Mokytoja pasiūlė grąžinti tarą į parduotuvių taromatus ir vienu metu padaryti net du gerus darbus: prisidėti prie aplinkos saugojimo, atsikratyti klasėje besikaupiančios bei šiukšliadėžėje vietą užimančios taros.

   Mokinius apėmė nemenkas ekologinis entuziazmas. Už taromatuose grąžinamą tarą ir gaunamus pinigus, pavasarį vaikai vaišinasi ar pramogauja. Projekto ,,Finansinio raštingumo ir verslumo pradmenys” metu trečiokai pasigamino tris taupykles: svajonėms, pramogoms, labdarai. Svajonėms taupė namuose, pramogoms klasėje rūšiavo gėrimų pakuotes, o į labdaros taupyklę aukojo nuo pietų likusius ar iš namų atneštus centus. Per mėnesį taupyklės buvo sklidinos! Pramogas teko atidėti, o visus sutaupytus pinigėlius (44,15 Eur.) nutarta paaukoti pasirinktai gyvūnų globos asociacijai ,,Telšių uodegėlė”.

   Širdyje glūdintis dalijimosi jausmas toks malonus, o švenčių laukimas tapo dar prasmingesnis. Būkime brangūs GERUMU!  Su artėjančiom metų šventėm!

Nepamirškite padėkoti autoriui