Rožių lietus, kylantis į dangų

  • Paskelbta: 2020-10-16
  • Kategorija: Sielovada

   Kas yra Rožinis? -Tai supinta gražių maldų rožė.

   Spalis - Švč. Mergelės Marijos Rožinio mėnuo. Todėl  mūsų gimnazijoje tradiciškai kiekvieną spalio mėnesio rytą yra kalbamas Rožinio slėpinys. Aktų salėje suskamba giesmės, intencijos ir dešimt maldų „Sveika, Marija“. Visų žvilgsniai nukreipiami į Fatimos statulą, kuri stovi viduryje, žvelgia į kiekvieną atėjusį, klausosi ir tarsi motiniškai saugo bei globoja. Taip vykdavo Rožinio maldos rytmečiai anksčiau...

   Ar ši graži vieningos maldos tradicija išliko ir šiais metais (pandemijos laiku)? Taip! Tiktai šiek tiek kitaip.  Šiemet kiekviena klasė paskirtu laiku su broliais saleziečiais: kun. Oliver (I-IV kl.), kun. Alexis (5-8 kl.) ir kapelionu Pier (1-4 kl.), meldžiasi savo klasėse. Kasdien prieš pamoką triskart  sukalbama malda „ Sveika, Marija“- už Šeimą, už Mokyklą ir už Tėvynę.

   Pirmąją Rožinio dieną, spalio 1d.,  Ia kl. gimnazistai ir 5a kl. mokiniai, meldėsi gimnazijos koplyčioje ir savo intencijas patikėjo  Dangaus Motinai.

   4b kl. mokiniai, suklaupę prie Švč. Mergelės Marijos Šv. Antano Paduviečio Katedroje, nuoširdžiai prašė Jos užtarimo, meldė savo mokytojai Onai sveikatos. Kiekvieno uždegta žvakutė tarsi pratęsė maldą.

   Antrokėliai tą dieną „pavirto“ piemenėliais, nes Marija myli paprastas ir nuolankias širdis.    

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos