Tarptautinė vokiečių kalbos olimpiada

  • Paskelbta: 2024-08-05
  • Kategorija: Renginiai

   Liepos 15–22 d. Tarptautinėje vokiečių kalbos olimpiadoje, kuri vyko Vokietijos mieste Getingene, dalyvavo virš 100 mokinių iš 62 šalių. Lietuvai atstovavo B1 kalbos lygio I vietos laimėtoja Augustė Salominaitė, Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazija, mokytoja Vilija Juknevičienė ir B2 kalbos lygio  III vietos laimėtoja Gabrielė Stankauskaitė, Vilniaus jėzuitų gimnazija, mokytoja Sigita Žurauskienė. Minėtos mokinės ir lydinti mokytoja Vilija Juknevičienė gavo Goethe`s instituto stipendijas dalyvavimui Tarptautinėje vokiečių kalbos olimpiadoje.

   Ši olimpiada (IDO - Internationale Deutscholympiade) žinoma kaip puikus tarptautinis vokiečių kalbos festivalis, vykstantis kas dvejus metus. Jaunimas ne tik varžėsi dėl nugalėtojų titulo, bet visą savaitę dalyvavo įvairiose veiklose, darbo grupėse, kur diskutavo, lankėsi muziejuose, vykdė kūrybines veiklas, bendrame renginyje „Kartu kelionėje po pasaulį“ pristatė savo šalis bei jų kulinarinį paveldą. Visos veiklos vyko vokiečių kalba, tad kalbos žinios nuolat buvo gilinamos. Dalyviai pasisėmė neįkainojamos patirties ir žinių, susirado daug draugų iš viso pasaulio.

   Savaitės pabaigoje mokiniai atliko įvairias konkursines kūrybines užduotis: rašė publicistinius tekstus, grupelėse rengė ir pristatė prezentacijas duota tema, diskutavo aktualiomis temomis. Kadangi Getingenas yra laikomas mokslo ir studentų miestu (jame virš 30 tūkstančių studentų), pagrindinės užsiėmimų bei olimpiados užduočių temos ir buvo mokslo pasiekimai, muziejai, dirbtinis intelektas ir kt.

   Mokinius vertino tarptautinė žiuri. Olimpiados šūkis buvo „Svarbiausia dalyvauti!“ (Dabei sein ist alles!). 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos