Tegul sninga tik laime

  • Paskelbta: 2021-01-04
  • Kategorija: Sielovada

   Ar  galime įsivaizduoti Kalėdas be dovanų, be supakuotų dėžučių, kuriose už blizgančių kaspinėlių slepiasi mūsų artimųjų ir draugų meilė?

   Nuo mažens kasmet laukiame tos akimirkos, kai Kalėdų rytą, kupini džiaugsmo bėgsime prie eglutės, kur sukrautos dovanos. Juk smalsu sužinoti, ką artimieji mums yra paruošę. Ar jie  atspėjo, kas mums patinka, ko mes norėtume, ko mums reikėtų? Tik Meilė moka atsakyti į šiuos klausimus. Juk būtent Kalėdos ir yra dovanų laukimo ir mainų metas.

   Nors  tas linksmas dovanų šurmulys verda žemėje, tačiau kasmet viskas prasideda ir atsinaujina Danguje, ten, kur Dievas pirmasis mums padovanojo save patį. Todėl  mūsų paprastos žemiškos dovanos tiesiog vaizduoja tą neaprėpiamą ir nesiliaujančią meilę, kuri yra žmonių santykių gyvenimo esmė.

   Mes gimnazijoje taip pat nenustojame dalintis. Pernai  kalėdinėje Gerumo akcijoje  mokyklos bendruomenė suaukojo apie 1000 eurų, kurie paskirti  buvusiam mokiniui Ričardui,  praradusiam regėjimą. Vyras už  juos galėjo įsigyti reikalingų medicininių priemonių.

   O kaip dalintis, skleisti gerumą šiais metais, jei mokykloje karaliauja tiktai tyla? Kas šiemet aplankys senelius  globos namuose, kai niekas negali pas juos užeiti? Išeitis yra - nuoširdžių linkėjimų ir spalvoto atviruko joks virusas negali stabdyti.  Apie 80 linksmų kalėdinių atvirukų nuo mūsų gimnazijos mokinių pasiekė Telšių globos namų senelius. Moksleiviai senjorams linkėjo, „kad net šalčiausią žiemos dieną širdyje karaliautų šiluma, snigtų tik laime, o kalėdinis stebuklas niekada nesibaigtų“.

   Gimnazijos pradinukai  tęsė savo gerus darbus. Trys klasės laukdamos Kalėdų  žaidė Bingo žaidimą, kuris visiems kėlė daug teigiamų emocijų. Nors  ne kiekvienas mokinys gavo dovaną, bet džiaugėsi prisidėjęs prie gero darbo. Mat už 0.50 centų įsigyta žaidimo kortelė buvo indėlis į bendrą banką. Žaidimo metu buvo sukaupti  85 eurai, kuriuos mokiniai su Carito pagalba padovanojo vienos Telšių miesto mokyklos mokinei būtinoms mokyklinėms priemonėms įsigyti. Žaidžiančių pradinukų džiaugsmas pavirto dideliu ir prasmingu kalėdiniu džiaugsmu, pagalba kitam. Tai  stebuklas.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos