Nuostabi Don Bosko vasaros patirtis

  • Paskelbta: 2021-09-10
  • Kategorija: Sielovada

   Rugpjūtį mūsų mokykla vėl atvėrė duris Don Bosko vasaros stovyklos vaikams. Linksmi vaikai tarsi gandriukų pulkai kasdien susiburdavo  Vincento Borisevičiaus gimnazijos aikštelėje, laukdami, kad savanoriai juos įleistų vidun, kur jie galėtų žaisti, užsiimti įdomia veikla būreliuose ar linksmai šokti. ,,Happy dance"- tai  stovyklos himnas, dvi savaites du kartus kasdien garsiai skambėjęs. Taip vaikai gera nuotaika pradėdavo ir vakarop pabaigdavo veiklas šioje stovykloje. 
  Geranoriški savanoriai  dirbo su beveik 150 vaikų iš mūsų, kitų miesto mokyklų, net iš netolimų kaimų. Didžiuojamės, kad jų dauguma yra mūsų gimnazijos mokiniai, kurie su kitų miestų savanoriais rimtai bei uoliai kuo geriau padėjo leisti laiką stovyklautojams. Animatoriai, t.y. savanoriai, tarsi tapo don Bosko rankomis ir širdimi. 
   Don Bosko ir šį kartą buvo stovyklos įkvėpėjas ir globėjas. Juk jo šūkis: ,,Geri krikščionys - dori piliečiai!" -  vaikus lydėjo visą stovyklą. Kiekvieną rytą stovyklautojai susipažindavo su žmonėmis, kurie savo gyvenimu liudijo, kaip tarnauti Dievui būnant geru, atsakingu piliečiu. Grupės turėjo ir išskirtinius pavadinimus: pradinukai tapo Jonukais, tarsi daug mažų Jonukų Bosko, o vyresnieji (5-7 kl.) Valdokais iš Turino miesto kvartalo, kur jaunimo globėjas s ukūrė savo pirmuosius globos namus stokojantiems  ir apleistiems vaikams.  
   Būtent iš Turino, saleziečių miesto lopšio, prisijungė prie mūsų stovyklos 7 italų jauni savanoriai ir 2 kunigai. Veido ir šypsenų kalba buvo lengvai visų suprantama, o visiems buvo puiki galimybė lavinti anglų kalbą. 
   Šokiai, žaidimai, būreliai, olimpiados, ekskusijos, nauji atradimai, nauji draugai, įdomūs susitikimai, pavyzdžiui, su Telšių meru, bei turiningi apsilankymai, pavyzdžiui, policijoje. Taip pat šv. Mišios, giesmės, krikščionių liudijimai, savanorių pavyzdys... Dar maudynės jūroje bei ežere, skanūs pietūs bei gardūs pavakarai ir pagaliau aukciono prizai. Štai ką mums reiškia ,,Don Bosko Vasara"! Šventumas mums reiškia būti linksmiems. O mes tikrai visi drauge buvome labai linksmi.                


 
 
 
 
 
 
 
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos